diumenge, 11 de maig del 2014

CONSTEL·LACIÓ DE CAPRICORN




Aquesta constel·lació esta situada a la zona temprada de l’hemisferi nord al voltant de l’horitzó austral. El nom de la constel·lació prové del llatí i vol dir banya de cabra.










    
Mite:
Aquestes són les dues versions que expliquen la realitat de la constel·lació:
1- Capricorn ús representa Ametla meitat cabra, meitat peix, que va cuidar i alimentar a Zeus quan aquest era petit, a qui Reva va confiar perquè ho protegís del seu pare Cron.
Segons alguns, Ametla era una nimfa de l'Arcàdia; per a altres, una nimfa en forma de cabra. Ametla i la seva filla , Adrastea, van criar a Zeus amb mel i llet. Ametla tenia admirables banyes que li creixien i vessaven nèctar i ambrosia, i quan un d'ells se li va trencar, el van omplir de fruits per oferir a Zeus. És el famós banya d’Ametla, símbol d'abundància i aquesta. A partir d'aquest succés, Zeus la va col·locar en una de les constel·lacions del cel.
2- Una altra versió del mite de Capricorn resa que Pa (Dionisos), déu dels caçadors i pastors, és perseguit per la serp Tifó i, per escapar, es llança al riu Nil, convertint-se en peix íbice en la part posterior i en un boc en l'altra. Zeus admira aquesta estratagema i l'eleva als cels.

FORMACIÓ:
La constel·lació és constituïda per nou estrelles. Les estrelles més brillants són de magnitud 3; la que més brilla d’aquesta és Alpha Capricorni que també es coneix amb el nom de Algedi, constitueix un ampli conjunt on es poden veure dues estrelles a simple vista.


LA SEVA MARCA COMERCIAL:




WEBGRAFIA:

ISSAM BENHADDI HAMMADI
3r A


2 comentaris: