dilluns, 5 de maig del 2014

La constel·lació de bessons

Els estels més brillants són Càstor i Pòl·lux. Es troba entre Taure i Cranc a l'est, al nord entre Linx i Cotxer i al sud entre Ca Menor i Unicorn. Bessons amb llatí és Gemini.
α Geminorum (Cástor) és la segona estrella més brillant de la constel · lació (magnitud visual 1,58). Es dóna la circumstància que Cástor és en realitat un sistema estel·lar múltiple de sis estels només discernibles amb potents telescopis.
β Geminorum (Pólux), l'estrella més brillant de la constel·lació (magnitud 1,16), una geganta taronja a 36 anys llum de la Terra.
γ Geminorum (Alhena), la tercera més brillant amb magnitud 1,93, un estel binari espectroscòpic formada per una subgigante blanca acompanyada d'una nana groga.



Mite: 
A la mitologia grega, els bessons són Pòl·lux i Càstor, van néixer d'un ou que Leda, reina d'ESparta, va posar després d'estar amb Zeus, convertit en cigne. Pòl·lux tenia una germana, Helena, ell era immortal i era el fill de Zeus, en canvi Càstor també era germà de Clitemnestra, ell era mortal i era el fill del rei Tíndar.
Els bessons van tenir una disputa amb els seus cosins Anades i Linceu. Anades era el cosí immortal, que va matar a Càstor amb una llança, fet que va comportar a Pòl·lux a matar a Linceu, malgrat les seves ferides. Llavors Zeus va intervenir i els va fulminar amb un raig i Pòl·lux ja que no podia compartir la seva immortalitat amb el seu germà Càstor, la va rebutjar. Després Zeus va fer un pacte amb Hades (el seu germà i déu dels inferns), perquè Pòl·lux i Càstor poguessin passar sis mesos al regne d'Hades i sis mesos a l'Olimp.

Marca comercial:












Webgrafia: http://es.wikipedia.org/wiki/G%C3%A9minis_(constelaci%C3%B3n)


Adriana Elena Codita

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada