dimarts, 6 de maig de 2014

CONSTEL·LACIÓ D'HÈRCULES


Aquesta és la constel·lació d'Hèrcules, està situada a l'hemisferi Nord.

A la foto de dalt podem observar que a la seva dreta hi ha la constel·lació Corea Boreal, a l’esquerra la constel·lació Lira i a sota el Serpentari. Aquesta és una imatge real de la constel·lació  d’Hèrcules.  Amb les estrelles més lluminoses hi podem distingir la constel·lació.

                                                                          


A l'esquerra hi veiem la constel·lació d’Hèrcules. I a la dreta, el dibuix que correspon a la figura.En el mite grec s’explica..
Zeus tenia una amant, ella es deia Almecna, una princesa de Tebas. Van tenir un fill que es deia Hèrcules. Hera, l’esposa de Zeus, enfadada per l’infidelitat, va enviar dos serps per matar-lo quan sols era un bebè. Però Hèrcules, que era molt fort, va estrangular les serps amb les seves pròpies mans. Anys després, va saber que el rei de Grècia, Euristeo, volia destronar al rei de Tebas, que era el seu padrastre. Hèrcules es va oferir a ser el seu esclau durant dotze anys, si permetia que el seu padrastre seguís al “trono”. I Euristeo va acceptar, però manant-li fer els treballs més durs i difícils que es podien imaginar. Dels que va sortir gloriós  i es va guanyar un lloc entre les constel·lacions del cel.

Estels principals: 
-Herculi (alfa herculi). És la cinquena estrella, representa el cap de l'heroi.
-Kornephoros B Herculi (beta herculi). És el primer estel de la constel·lació. És l'estel més brillant.

És visible en latituds entre +90º i -50º.
Durant el mes de juliol és quan es pot veure amb més claretat.

Curiositats:

Un equip de futbol rep aquest nom.
  

Un hotel amb el nom d'Hèrcules a Itàlia.

WEBGRAFIA i VIQUIPÈDIA


ALUMNES: LAURA GONZÁLEZ I TÀNIA SERÉS

2 comentaris: