dimarts, 6 de maig del 2014

CASSIOPEA

CASSIOPEA 











Cassiopea està envoltada per la constel·lació de Cefeu, Andròmeda i Perseu. Cassiopea és una constel·lació de l'hemisferi nord.



















MITE DE CASSIOPEA

Cassiopea és la mare d'Andròmeda i esposa de Cefeu, rei d'Etiòpia. La reina Cassiopea presumia de la bellesa de la seva filla, i la comparava amb les Nereides, filles de déu del mar Nereu. Elles enfadades per la comparació va demanar a Posidó venjança. Ell va enviar el Cetus, un monstre marí, a les costes del país causant mals considerables, Cefeu, respecte el que estava passatn, va decidir consultar l'oracle Amó.  Aquest Oracle li va aconsellar sacrificar Andròmeda lligant-la a una roca al penya- segat perquè fos víctima del monstre. Quan Perseu va tornar del seu viatge on havia derrotat a Medusa, d'immediat es va enamorar d'ella.
Ràpidament, va proposar al rei alliberar-la, a canvi que li concedís la seva mà.
Perseu va matar el monstre, amb el cap de medusa el va petrificar i posteriorment es va casar amb Andròmeda. No obstant, Cassiopea va ser castigada pels seus actes, va ser col·locada al cel i va ser condemnada eternament a donar voltes al voltant del Pol Nord Celeste, es troba amb el cap avall la meitat del temps.
   










Les cinc estrelles més brillant de la qual presenten una característica forma de ve doble (W) que, en funció de l'època de l'any i de la latitud es pot veure dreta, de costat o invertit.

Cassiopea té la seva màxima visió al mes de noviembre. Les seves estrelles més brillants són: Caph, Schedar, Cih, Ruchbab y Segin



CURIOSITATS

1- El escriptor Michael Ende va bautizar amb el nom al personatge de la tortuga que apareix a la seva obra Momo. 
2- Cassiopea va ser l'àlbum debut del grup de jazz fusió Casiopea llançat en 1979.


WEBGRAFIA

http://es.wikipedia.org/wiki/Cassiopeia_(constelaci%C3%B3n)
http://www.mallorcaweb.net/masm/Cas.htm


1 comentari: