dimarts, 29 d’abril del 2014

CORONA AUSTRAL

La constel·lació anomenada Corona Austral, que moltes vegades s'associa amb la Corona Boreal, es troba situada al sud de Sagitari i al nord hi ha Escorpí.



Imatge de la constel·lació.


Dibuix de la constel·lació.
Mite de Corona Austral:Zeus es va disfressar de simple mortal per seduir a Sèmele, filla del rei de Tebes. Hera que estava gelosa va adoptar la forma d'una vella veïna de la princesa Sèmele i va posar les llevors del dubte en l'esperit de la jove per posar fi a l'amor que Zeus sentia.Quan Sèmele estava embarassada de sis mesos li va preguntar al seu amant que li digués la seva verdadera identitat i com que Zeus no li va voler dir li va negar el llit conjugal, llavors el déu es va mostrar davant de la noia i sense voler va provocar que fos fulminada per un llamp. El fill de Sèmele va ser plantat dins la cuixa del seu pare, el nen es va anomenar Dionís que més tard s'atreviria a desafiar els horrors de l'infern per recuperar l'ànima de la seva mare. La conseqüencia va ser que els déus decidicin que Sèmele ocupés un lloc entre ells a l'Olimp i la seva trena es va convertir en la constel·lació de la Corona Austral.(Més informació) 
La corona austral està constituïda per 11 estrelles, les més principals. Les que més brillen són alfa, beta i gamma.El seu nom el va denominar la Unió Astronòmica Internacional en una de les seves assemblees.Per veure-la amb facilitat cal buscar-la durant el mes d'agost a les 9 de la nit aproximadament. (Més informació)
Una marca comercial referida aquesta constel·lació seria:      Judith Solà Gonzalez                                                                     

2 comentaris: