dimecres, 20 de març del 2013

La domus romana


La casa romana (en llatí domus) va ser l'habitatge típic de l'antiga Roma, ben conegut gràcies a l'anomenada Casa del Menandre (Pompeia), que es considerava el tipus de casa urbana habitual durant la República i l'Imperi, a diferència de les vil·les, habitatges situats fora de les muralles de la ciutat (vil·la suburbana), o al mig del camp, on disposaven d'espais annexos per a les feines agrícoles (vil·la rústica).

La seva forma arcaica és coneguda per les urnes funeràries trobades en les necròpolis de l'antic Fòrum Romà, les quals tenien forma d'una cabanya arrodonida amb una única habitació. Els vestigis trobats a la Muntanya del Palatí i datats al segle VIII d. C. confirmen aquest planta arquitectònica tan modesta.


http://ca.wikipedia.org/wiki/Casa_romana
http://www.google.es/imgresimgurl=http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/10/Domus_romana.png&imgrefurl=http://es.wikipedia.org/wiki/Domus&h=545&w=468&sz=92&tbnid=9L6F0JSn7TYJ_M:&tbnh=90&tbnw=77&zoom=1&usg=__4CuXZQOvWVqSWSjFhgt6SR5wTq0=&docid=5a2Zt6IErh9xAM&hl=es&sa=X&ei=6bRJUcyQJoiN7Qb_34DQAg&ved=0CDEQ9QEwAA&dur=62

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada